poniedziałek, 16 marca 2015

Delikatny mus z awokado z gruszką



Coraz więcej słonecznych dni. Wiosna już blisko - ptaki śpiewają i kwitną kwiaty. A i zapach w powietrzu już iście wiosenny. Czas na zielone przyszedł. Stęsknieni za świeżymi warzywami, w ostatnim czasie zajadamy się z mężem musem z awokado. Dzięki połączeniu awokado z gruszką nabiera bardzo delikatnej, puszystej konsystencji o lekko słodkim smaku. A odrobina drobno posiekanej czerwonej cebuli dodaje mu pikanterii. W ten sposób mus pasuje idealnie kanapek. 




Dla mnie połączeniu awokado z gruszką to strzał w dziesiątkę ;)! A Wy co myślicie o takim połączeniu? A i jeszcze jedno, - pamiętajmy tylko o tym, że jedno i drugie musi być bardzo dojrzałe.

Składniki:

1 awokado
1 gruszka
1 łyżka oleju dyniowego
sok z połówki pomarańczy
pół czerwonej cebuli
pieprz kolorowy świeżo zmielony


Wykonanie:

Cebulę drobno siekam, awokado i gruszkę obieram, a następnie rozgniatam widelcem. Dodaję pozostałe składniki i delikatny mus gotowy.

Mam nadzieję, że będzie Wam również smakował!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz